Výklad karet,astrologie

Je osud neměnný?

29.10.2008 12:33

 

 

 

 

"Nevěřím v osud, který člověka ovládne, ať udělá cokoliv. Věřím však v osud, který ho ovládne, když neudělá nic."

                                                       William Shakespeare

 

 

Slovo osud pochází z latinského slova FATUM a znamená zosobnění člověka, jeho vlastnosti, jednání, které spoluurčují jeho život, jež v mnohém nemůže sám ovlivnit, neboť je pokládán za svrchovanou moc Boží či jinak řečeno za Sílu, která předurčuje např.:
► jaký život člověk prožije
► jestli bude mužem či ženou a jaké bude mít zázemí - do jaké rodiny se narodí (bohaté či chudé)
► jak dlouho bude žít
Tolik k definici osudu.

 

 

 

 
Budoucnost a život každého člověka jsou závislé na mnoha okolnostech, proto není v lidských silách odhalit je dopodrobna předem. Život není jednoduchý, naše jednání, pocity, snažení a myšlenky jsou vzájemně propojeny, ovlivňují běh věcí, zapříčiňují neočekávané zvraty a zpomalují či urychlují naše záměry. Člověk bezděčně podléhá intuitivním inspiracím (vnuknutím) ze svého nitra, které ho tajně nutí k dobru a lidskému pokroku. Na druhé straně je však vydán různým svodům vnějšího světa, a ač vnitřní nutkání mu radí, aby se těmto pokušením vyhnul, přece jen občas nesprávným vnuknutím a pokušením podlehne. Výslednice těchto dvou skutkových řad tvoří náš osud. Náhoda tedy neexistuje a každá událost a stav má svou příčinu i důsledek.
 
Cesta ke zlepšení osudu spočívá v sebepoznání. V tom nám může pomoci astrologie, numerologie, výklad karet, I-ťing aj. metody sebepoznání. Tyto metody vedou ke snaze rozvinout pozitivní povahové rysy přinášející všestranný úspěch, štěstí a naplnění života.
 
Než se rozhodnete nechat si vyložit karty, vše dobře zvažte, protože tím roztočíte pomyslné kolo osudu a nebude cesty zpět. Nahlédnete do budoucího vývoje věcí. Tím, že karty např. na něco upozorní, vy na to budete do budoucna připraveni a zareagujete pak na situaci jinak, než byste třeba reagovali, kdybyste o ničem nevěděli. Můžete tedy změnit cestu svého života.
 
Žádný výklad není závazný a neměnný, nýbrž naznačuje směr, kterým se bude vývoj ubírat, pokud se tazatel bude chovat jako doposud. Pokud změní své jednání, myšlení apod., může změnit i věštbu a tím i svůj osud.

Vyhledávání